Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

 Σελίδα 1 από 2: > >>

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

27 ελληνικά ντοκιμαντέρ πρώτης γραμμής στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου (18 Ιουνίου - 28 Ιουλίου)

Η ταινία ΜΙΑ ΖΩΗ στις 7 Αυγούστου, στον ΟΡΦΕΑ

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ ΜΙΑ ΖΩΗ του Ντίνου Γιώτη προβάλλεται την Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020, στον δημοτικό  κινηματογράφο ΟΡΦΕΑ, στα πλαίσια του προγράμματος προβολής ταινιών από το Εργατικό Κέντρο Άρτας.

Ανησυχία για το περιβάλλον

Το Δίκτυο Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών αντιτίθεται στην εσπευσμένη κατάθεση στην Βουλή του νομοσχεδίου "Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας"

και ζητά από την κυβέρνηση την απόσυρση ή την ριζική αναθεώρησή του.

"Έφυγε" ένας θρύλος του ποδοσφαίρου

Πέθανε ο Ανδρέας Παπαεμμανουήλ, σε ηλικία 81 χρόνων, ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε ποτέ το ελληνικό ποδόσφαιρο και προπονητής της Αναγέννησης Άρτας για πέντε σεζόν.

Μεγάλα αστέρια του ποδοσφαίρου θυμούνται την Αναγέννηση

Νικοπολίδης, Βαίτσης και Γεωργιάδης συναντήθηκαν στο πάνελ της παρουσίασης του βιβλίου ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ και μίλησαν για την Αναγέννηση Άρτας και το ποδόσφαιρο.

Η Αναγέννηση Άρτας στη βίλα Ζωγράφου

Με αφορμή τα 60χρονα του συλλόγου και την κυκλοφορία του βιβλίου του Ντίνου Γιώτη "Μια ζωή Αναγέννηση", ο ΓΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ διοργανώνει εκδήλωση στις 17 Φεβρουαρίου, στη βίλα Ζωγράφου, Αθήνα με την παρουσία των αστεριών Γιώργου Βαίτση, Λάμπρου Γεωργιάδη και Αντώνη Νικοπολίδη.

Ανδρέας Παπαεμμανουήλ : " 'Ενα υπέροχο βιβλίο"

Ο Ανδρέας Παπαεμμανουήλ διαβάζει το βιβλίο "Μια ζωή, Αναγέννηση" και συγκινείται με την ιστορία της ομάδας που προπονούσε στη δεκαετία του ΄70.

«Μια ζωή Αναγέννηση- Η ιστορία της Αναγέννησης Άρτας», Ντίνος Γιώτης, 2019, σελ. 443

Γράφει ο Κώστας Τραχανάς

 

16 Ιουλίου 1950, τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου, γήπεδο Μαρακανά, Βραζιλία-Ουρουγουάη 1-2 «Οι ετοιμοθάνατοι καθυστέρησαν το θάνατό τους και τα μωρά βιάστηκαν να γεννηθούν. Την προηγουμένη δεν κοιμήθηκε κανείς. Την επομένη δεν ήθελε κανείς να ξυπνήσει». Εντουάρντο Γκαλεάνο,Ουρουγουανός συγγραφέας

Μια ζωή, Αναγέννηση

Κυκλοφόρησε  το βιβλίο του Ντίνου Γιώτη "Μια ζωή Αναγέννηση"  με την ιστορία της ποδοσφαιρικής ομάδας της Αναγέννησης 'Αρτας. 'Αγνωστες ποδοσφαιρικές ιστορίες, ανέκδοτες φωτογραφίες, αποκλειστικές συνεντεύξεις, σπάνια ντοκουμέντα και όλοι οι αγώνες από το 1960, αναλυτικά με τις συνθέσεις, τους σκόρερς και άλλα στατιστικά στοιχεία περιέχονται στις 450 σελίδες μιας μοναδικής έκδοσης. 

Μια ζωή, Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ

Η ταινία ΜΙΑ ΖΩΗ πήρε το πρώτο βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ (1st Award Best Documentary) στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου (London Greek Film Festival).

Μία ζωή, Αναγέννηση

Μία συλλεκτική έκδοση για κάθε Αρτινό φίλαθλο και όχι μόνο, που θέλει να δει και να έχει την ιστορία της Αναγέννησης συγκεντρωμένη σε ένα βιβλίο.

Η Ιστορία της Αναγέννησης

Άγνωστες ποδοσφαιρικές ιστορίες, ανέκδοτες φωτογραφίες, αποκλειστικές συνεντεύξεις, σπάνια ντοκουμέντα και ακόμα όλοι οι αγώνες από το 1960 αναλυτικά με τις συνθέσεις, τους σκόρερς και άλλα στατιστικά στοιχεία σε ένα μοναδικό βιβλίο 450 σελίδων που κυκλοφορεί σύντομα.

Για τους Ποιητές και την Ποίηση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου, πρώτη ημέρα μετά την εαρινή ισημερία, ο Γιώργος Β. γράφει ένα ποιητικό πεζό κείμενο 

A Life

"Τι θα έκανα ή τι δεν θα έκανα ξανά, εάν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω; Για ποιές πράξεις ή παραλείψεις μου έχω μετανιώσει; Έζησα, άραγε, σωστά ή μήπως σπατάλησα το μερίδιο του χρόνου που μού έτυχε; Ποιό είναι, αν υπάρχει, το νόημα της ζωής;"

Η ετερόκλητη Δημοκρατία

Πλήθη λαού από την Αθήνα και άλλες περιοχές της Ελλάδας κατέβηκαν στο Σύνταγμα για να διαδηλώσουν αυτό που πίστευαν για την Μακεδονία. Σωστό ή λάθος. Αλλά συνταγματικό τους δικαίωμα.

Μαρία Δημητριάδη, δέκα χρόνια απουσίας

Στην μνήμη της αναδημοσιεύουμε ένα άρθρο που έγραψε ο Γιώργος Μεράντζας, λίγο μετά το θάνατό της και δημοσιεύτηκε στην ARTA PRESS, τον Φεβρουάριο 2009.


 Σελίδα 1 από 2: > >>