Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Χωρίς ίχνη - Χρήστος Λάμπρης

"Χωρίς ίχνη" είναι η αφήγηση μιας ζωής γεμάτης περιπέτειες σε βουνά της Ελλάδας και του κόσμου, σε ερήμους και παγετώνες, που μας παραδίδει σαν άυλη παρακαταθήκη της ζωής του. Μιας ζωής που από το ξεκίνημά της είναι στενά δεμένη με τη φύση.

Οδός Οφθαλμιατρείου

Οι εκδόσεις της Εστίας και το Polis Art Café σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του Ευαγγέλου Αυδίκου «Οδός Οφθαλμιατρείου», που θα γίνει την Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2019, ώρα 20:00 μμ, Πεσματζόγλου 5.

Μια φωτεινή μαύρη τρύπα
Ο πανεπιστημιακός καθηγητής Φυσικής Στέφανος Τραχανάς γοητεύεται από την πρώτη “φωτογραφία” μιας μαύρης τρύπας και μας εξηγεί το γιατί
Γράμμα από την Αλεξάνδρεια

Ο Βασίλης Κολτούκης επιστρέφει με το έκτο κατά σειρά φωτογραφικό λεύκωμά με τίτλο “ Γράμμα από την Αλεξάνδρεια”.

Στο πρόσωπο ενός παιδιού
Κατσουλάρης Κώστας

Πλέον το γνωρίζουμε: άλλο μυθιστόρημα ξεκινάς να γράψεις, άλλο πιστεύεις ότι γράφεις, κι άλλο είναι αυτό που έχεις τελικά στα χέρια σου.

Oδηγός για πολιτικούς και πολιτευόμενους

Ως το τέλος Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Καστανιώτη το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Γιώργου Λακόπουλου με τίτλο: «Η σκηνοθεσία του δημόσιου προσώπου». Είναι ένας «οδηγός για πολιτικούς και πολιτευόμενους».

Οι "Θαμπές ζωές" του Γιάννη Η. Παππά

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Πετρούπολης, το ηλεκτρονικό λογοτεχνικό περιοδικό Διαπολιτισμός  σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου  του Γιάννη Ηλ. Παππά "Θαμπές ζωές", την Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018, και ώρα 8.00 μ.μ. στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου, Αθήνα)

Συγκρούομαι, άρα υπάρχω

Η πρόσφατη οργανωμένη επίθεση των νεαρών αντιεξουσιαστών στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας επαναφέρει ένα διαχρονικό πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας στην επικαιρότητα.

Ο τελευταίος Παρτιζάνος

Με αφορμή την έξοδο της ταινίας του Ανδρέα Χατζηπατέρα “ Ο Τελευταίος Παρτιζάνος” στις κινηματογραφικές αίθουσες στις Οκτωβρίου ο Μανώλης Γλέζος παραχώρησε συνέντευξη τύπου μαζί με τον σκηνοθέτη. Φυσικό ήταν η συζήτηση γρήγορα να ξεστρατίσει στην πολιτική επικαιρότητα και όχι μόνο.

Βιώνοντας τη μαγεία του Θεάτρου

Παιδιά, έφηβοι και ενήλικες έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν το θέατρο και να μυηθούν στον μαγικό κόσμο της τέχνης του, μέσα από τα θεατρικά εργαστήρια που διοργανώνει η ΑΘΟΑ, κάθε Τετάρτη και μέχρι τον Ιούνιο.

Πράγματα που μου έπεσαν στο κεφάλι
Σακκάς Ευθύμιος

Είμαι έξι ή επτά ετών και διασχίζω την οδό Μελά στην Άρτα επιστρέφοντας σπίτι από το σχολείο. Η μέρα είναι ηλιόλουστη, όπως λένε, αλλά φυσάει κατά ριπάς. Ακολουθώ την καθημερινή διαδρομή και στη συμβολή της Μελά με την οδό Βλαχερνών στρίβω αριστερά.